Welcome to WinPedia forum, a place where you can find all you need.
Login or Register in order to be able to post messages and access the online movie aria.
We are proud to announce you that we removed the regiser so now you cam acces and post without creating an account.
Thank You: WinPedia Team

  Cum tin temperatura calculatorului scazuta

  Share
  avatar
  sicran
  Admin

  Mesaje : 753
  Puncte : 1000035861
  Reputatie : 3
  Data de inscriere : 2008-02-14
  Varsta : 27
  Localizare : Madrid

  Cum tin temperatura calculatorului scazuta

  Post by sicran on 11/11/2011, 1:28 pm

  Una din lucrurile cele mai importante pentru a mari longevitatea unui calculator personal este pastrarea unei temperaturi optime de functionare. Peste anumite temperaturi, sistemul poate deveni instabil, se poate opri sau chiar sa cedeze unele componente.

  Sfaturi pentru pastrarea unei temperaturi optime a unui calculator:

  - tine-l departe de orice sursa de caldura: calorifer, soba, radiator.

  - curatarea intrege sistemului de praf o data la 6 luni. Acesta trebuie curatat cu o pensula mica si cu un aspirator la viteza mica. Daca nu stiti cum se desface si curata, duceti-l la un service de calculatoare. Pretul unei astfel de operatii ar trebuie sa fie mic.

  - calculatorul trebuie pozitionat intr-un loc unde permite circularea unui flux de aer corect. De aceea este recomandat a nu se lipi sistemul de perete sau masa de birou si sa nu se puna haine sau orice fel de obiecte deasupra acestuia.

  - evitarea overclockarii procesorului, a placii video, a ramilor sau a placii de baza. Overclockul componentelor unui calculator se face prin cresterea tensiunii si totodata duce la cresterea temperaturii intregului sistem.

  - aranjarea si ordonarea cablurilor in interiorul unui sistem ajuta la pastrarea unui flux de aer bun, precum si a unei temperaturi mai scazute.

  - evitarea folosirii calculatorului fara capacele laterale. Fara capacele laterale, in ciuda aparentelor, fluxul de aer este necorespunzator, ducand la o marire a temperaturii sistemului.

  - utilizarea unor ventilatoare suplimentare de sistem. Majoritatea carcaselor calculatoarelor dispun de gauri pentru instalarea unor ventilatoare, cel putin in spatele acestuia. Desi sistemul va fi mai zgomotos, atunci cand temperatura este o problema, niste ventilatoare in spatele si in fata carcasei calculatorului, permite coborarea temperaturei destul de mult.

  - la achizitionearea unei carcase pentru calculator, sa se ia in considerare o carcasa cu sursa si cu gaura de ventilatie in partea de jos. In acest fel sursa de tensiune nu mai scoate fluxul de aer cald din sistem prin interiorul ei, ci trage aer rece din afara carcasei si il impinge in exterior prin intermediul acelei gauri. Performanta acestei metode duce la o sursa mai rece.

  - folosirea unui radiator pentru procesor mult mai adecvat (mai mare) pentru temperaturi mai inalte atunci cand sistemul va fi folosit mai intens: jocuri, aplicatii media.

  - pentru cei care folosesc un sistem mult mai intens, este recomandat instalarea unei raciri a componentelor pe baza de apa. Racirea pe apa este momentan cea mai buna metoda de racire a unui sistem. Insa apar probleme la montarea in unele sisteme, deoarece este necesar ca acele componente.

  Sursa http://www.tutorialepc.info


  _________________


  Roses are #FF0000 , violets are #0000FF ...

   Current date/time is 17/6/2018, 6:59 pm