Welcome to WinPedia forum, a place where you can find all you need.
Login or Register in order to be able to post messages and access the online movie aria.
We are proud to announce you that we removed the regiser so now you cam acces and post without creating an account.
Thank You: WinPedia Team

  Tutorial PHP

  Share
  avatar
  lolypop

  Mesaje : 3
  Puncte : 38070
  Reputatie : 0
  Data de inscriere : 2008-04-04

  Tutorial PHP

  Post by lolypop on 4/4/2008, 1:42 pm

  Instalare

  Categoria: Tutorial PHP
  Recomandare
  Dacă nu vreți să aveți atâta bătaie de cap, și doriți să instalați mai repede un pachet complet ce să conțină Apache + PHP + MySQL + phpMyAdmin, vă recomand pachetul XAMPP  Acest pachet nu necesită decât o instalare simplă (ca a oricărui program) și îl puteți descărca de la adresa:
  http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

  Am folosit acest pachet și am fost foarte mulțumit de el, de aceea vi-l recomand cu cea mai mare plăcere.
  Rețineți faptul că în acest tutorial o să lucrăm cu pachetul instalat în C:\\xampp\\ iar directorul unde sunt ținute, și de unde se accesează paginile și scripturile PHP, este htdocs.
  După ce ați descărcat pachetul XAMPP de la http://www.apachefriends.org/en/xampp.html, executați-l pentru a porni instalarea.
  Alegeți limba “English” apoi apăsați pe butonul OK!

  După aceea apăsați pe butoanele: “Next >”, “Next >” iar apoi bifați opțiunile “Install Apache as service” și “Install MySQL as service” pentru ca atât serverul Apache cât și cel de MySQL să porneasca odată cu Windows-ul (adică atunci când deschideți calculatorul).


  Apoi, apăsați pe butonul “Install” și așteptați să se instaleze.

  Apoi apăsați butonul “Finish” pentru a termina instalarea.
  După aceea veți observa un mesaj prin care veți fi intrebat dacă doriți să lansați panoul de control; apasați butonul “Yes”.

  Observați că in dreptul serverului Apache apare un text cu verde pe care scrie “Running” (Ruleaza), la fel și in dreptul serverului MySQL.
  Dacă dintr-un oarecare motiv, unul din servere nu a pornit, veti observa că în acel loc nu este afișat nicio informație, precum urmează în poza de mai jos.

  Sper că vă întrebați de ce, nu?
  Păi, ar cam fi câteva motive mari și late din cauza cărora, să zicem că serverul Apache nu a pornit:
  - acest server se instalează pe portul 80, iar acesta este posibil să fie folosit de un alt server web (posibil că ați încercat să îl instalați manual ori folosiți deja un alt pachet similar celui XAMPP) ori de un alt program instalat pe PC-ul dumneavoastră.
  - ați omis ca la instalarea pachetului XAMPP să bifați opțiunea “Install Apache as service”, și, prin urmare acesta nu va rula odata cu Windows-ul.
  - Folosiți un Firewall și acesta blocheaza Apache-ul dumneavoastră să ruleze.
  Dacă totuși se întâmplă ca unul din servere să se manifeste așa, apasați pe butonul “Start” din dreptul fiecăruia.
  Vă reamintesc faptul că în momentul actual, ultima versiune de XAMPP este 1.6.3a și folosește următoarele versiuni de servere:
  - Apache HTTPD 2.2.4
  - MySQL 5.0.45
  - PHP 5.2.3
  - phpMyAdmin 2.10.3
  . . . iar pentru a rămâne în pas cu ultimele versiuni de servere, va rog sa vizitați pagina oficiala XAMPP și să verificați versiunile din pachet.

  Nu mai rămâne decât să setați parola la MySQL. Aceasta o veți face puțin mai încolo folosind scriptul PHPMyAdmin.


  Daca totusi doriti sa instalati manual Apache + PHP + MySQL,

  urmati pasi de mai jos!!!  Instalare Apache
  După ce ați descărcat Apache de la http://www.apachelounge.com/download/binaries/httpd-2.2.5-win32-x86-ssl.zip, dezarhivați și apoi copiați folderul Apache2 in C:/
  . . apoi, apăsați pe butonul “Start” din stânga, jos, Windows

  . . . apoi pe run

  . . . unde veți scrie: cmd după care veți observa fereastra Command Prompt unde vom scrie urmatoarea comandă: cd \\ și vom apăsa tasta enter.

  . . . bun, acum intrăm în folderul Apache2 pe care l-am copiat în C:/, si anume, tastați comanda: cd Apache2/bin apoi apasați tasta enter.
  După ce observați că directorul s-a schimbat în C:/Apache2/bin, tastați comanda: httpd.exe -k install pentru a seta serverul Apache să ruleze odată cu Windows-ul dumneavoastră, apoi tastați comanda: httpd.exe -k start si după ce se execută închideți fereastra Command Prompt. Această ultimă comandă este pentru a porni serverul Apache.


  în continuare, pentru a controla serverul Apache, intrați în: Start, My Computer, C, Apache2, Bin, și lansați ApacheMonitor.exe  Observați iconița încercuită cu roșu.
  Dacă serverul Apache a reușit să pornească, acea iconiță va avea în mijloc o săgeată cu verde, dacă nu reușește să pornească o să apară un cerc de culoare roșie.
  Efectuați un click pe ea, și puteți vedea că aveți posibilitatea de a porni, opri si reporni serverul Apache.

  Aceste opțiuni le vom folosi in continuare după ce vom configura PHP-ul.
  Accesați http://localhost/
  Dacă pagina arată ca cea de mai jos, înseamnă că serverul Apache a pornit și funcțonează.

  Fiecare server / pachet instalat are câte un fișier de configurare. Fișierul de configurare al serverului Apache este httpd.conf pe care îl puteți găsi în folderul din C:\\Apache2\\conf\\
  Intrati in C:\\Program Files\\Apache Group\\Apache2\\htdocs\\, stergeti tot de acolo si creati un fisier test.html in care introduceti codul:
  1
  Acesta este un test HTML

  Salvați și accesați în browser: http://localhost/test.html

  Observați că serverul Apache rulează HTML-ul.
  Pentru a rula scripturi PHP trebuie să instalați pachetul PHP pe care l-ați descărcat în momentul în care ați citit secțiunea “Soluția completă” sau puteți să-l luați de aici.

  Instalare PHP  Intrați în C:\\Apache2\\ și creați un folder cu numele php apoi dezarhivați și copiați conținutul directorului php-5.2.4-Win32 în folderul php.

  În continuare, trebuie să edităm fișierul de configurare al PHP-ului, și anume php.ini
  Intrați în C:\\Apache2\\php, copiați fișierul php.ini-recommended și redenumiți-l în php.ini, deschideți-l în notepad și efectuați modificările:  1)căutați doc_root = și schimbați cu doc_root = “C:\\Apache2\\htdocs” (această operațiune se face pentru a seta calea către folderul unde sunt ținute scripturile, paginile);

  2) căutați extension_dir = și schimbați cu extension_dir = “C:\\Apache2\\php\\ext” (această operațiune se face pentru a seta calea către folderul unde sunt ținute extensiile php);

  3) căutați display_errors = Off și schimbați cu display_errors = On (această operațiune se face pentru a seta ON (Pornită) afișarea erorilor);

  4) căutați ;session.save_path = “/tmp” și schimbați cu session.save_path = “C:\\Apache2\\php\\sesiuni” (intrați apoi în folderul cu php (C:\\Apache2\\php) și creați un folder cu numele “sesiuni”, această operațiune se face pentru a seta calea către sesiunile temporare de pe server);
  După ce ați efectuat aceste schimbări în fișierul php.ini, deschideți fișierul de config al serverului Apache, aflat in C:\\Apache2\\conf sub numele de httpd.conf și efectuați următoarele modificări:  1) Adaugați la sfârșitul fișierului, următoarele 3 linii.


  AllowOverride None
  Options None
  Order allow,deny
  Allow from all

  ScriptAlias /php/ “C:/Apache2/php/”
  AddType application/x-httpd-php .php
  Action application/x-httpd-php “/php/php-cgi.exe”

  2) Căutați linia DirectoryIndex index.html și schimbați-o cu DirectoryIndex index.html index.php

  Salvați și restartați serverul Apache.

  Pentru a restarta serverul Apache, efectuați un click pe iconița de jos, de lângă ceas, apoi pe restart.

  Intrați apoi în C:\\Apache2\\htdocs și creați un fișier cu numele test.php în care introduceți codul de mai jos, salvați și accesați-l în browser: http://localhost/test.php

  sasas
  1
  2
  3
  4
  5
  < ?php

  echo 'Primul script PHP';

  ?>

  Sursa: oriceon


  Last edited by lolypop on 4/4/2008, 1:44 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : Am mai adaugat ceva :D)

   Current date/time is 17/6/2018, 6:57 pm