Welcome to WinPedia forum, a place where you can find all you need.
Login or Register in order to be able to post messages and access the online movie aria.
We are proud to announce you that we removed the regiser so now you cam acces and post without creating an account.
Thank You: WinPedia Team

  SUA retrag de pe piata un milion de paturi de copii chinezesti, dupa doua decese

  Share
  avatar
  sicran
  Admin

  Mesaje : 753
  Puncte : 1000036201
  Reputatie : 3
  Data de inscriere : 2008-02-14
  Varsta : 27
  Localizare : Madrid

  SUA retrag de pe piata un milion de paturi de copii chinezesti, dupa doua decese

  Post by sicran on 3/4/2008, 8:49 am

  Autoritatile americane pentru protectia consumatorului au anuntat vineri ca au retras de pe piata un milion de paturi de copii de fabricatie chineza, care au provocat moartea a cel putin doi bebelusi din tara, transmite AFP.

  Paturile, marca Simplicity, au fost vandute in perioada ianuarie 1998 - mai 2007, la preturi cuprinse intre 100 si 300 de dolari, a anuntat Comisia pentru Securitatea Produselor de Consum (CPSC).
  Potrivit CPSC, panoul culisant al patului - care le permite parintilor sa ia copilul in brate fara a se apleca foarte mult - se poate detasa, lasand un spatiu in care bebelusul se poate bloca si rani.

  Comisia a anuntat ca a inregistrat sapte cazuri in care bebelusii s-au blocat din cauza panoului si alte 55 de incidente a caror natura nu a fost precizata. In cele doua cazuri soldate cu moartea copiilor - un bebelus de sase luni si unul de noua - panoul culisant nu a fost montat corect.
  CSPC ancheteaza moartea unui alt copil, in varsta de un an, care se afla intr-un patut de aceeasi marca, dar model mai recent.
  Modelele mai vechi vor fi reparate gratuit de distribuitor, asigura autoritatile. In ceea ce priveste modele mai noi, CSPC sfatuieste parintii sa verifice ca panoul culisant sa nu fie montat invers.
  Aceasta noua retragere de pe piata a produselor folosite de copii aduce o noua lovitura reputatiei companiilor chineze in Statele Unite, principala lor piata de desfacere.

  NewsIn


  _________________


  Roses are #FF0000 , violets are #0000FF ...

   Current date/time is 21/7/2018, 2:10 pm