Welcome to WinPedia forum, a place where you can find all you need.
Login or Register in order to be able to post messages and access the online movie aria.
We are proud to announce you that we removed the regiser so now you cam acces and post without creating an account.
Thank You: WinPedia Team

  Masinile chinezesti sunt copii fidele ale unor modele occidentale - Auto

  Share
  avatar
  sicran
  Admin

  Mesaje : 753
  Puncte : 1000036201
  Reputatie : 3
  Data de inscriere : 2008-02-14
  Varsta : 27
  Localizare : Madrid

  Masinile chinezesti sunt copii fidele ale unor modele occidentale - Auto

  Post by sicran on 3/4/2008, 8:47 am


  Auto - China este patria plagiatului si a copiatului. Companiile occidentale au avut de multe ori probleme din cauza produselor chinezesti contrafacute.  China este patria plagiatului si a copiatului. Companiile occidentale au avut de multe ori probleme din cauza produselor chinezesti contrafacute.

  O noua tendinta venita din spatiul economic chinez este plagiatul auto. Producatorii auto din Europa sau Statele Unite descopera cum propriile modele apar si in „versiunea chineza”.

  Daca la inceput, companiile chineze preluau elemente de la mai multe modele si le asamblau, acum au ajuns sa faca practic copii fidele ale unor modele occidentale, astfel incat in unele cazuri nu le poti deosebi de varianta originala.


  Spre exemplu, producatori auto ca Shuanghuan Auto sunt acuzati pentru CEO, copia modelului BMW X5 sau pentru limuzina Hongqi’s, copiata dupa Lincoln Town. Una dintre cele mai evidente copii este SMA Shanghai Maple, practic identic cu Audi S4 cabrio. Producatorului chinez CMEC a creat o clona pentru popularul Smart Fortwo iar aceasta a fost cireasa de pe tort.

  Intentia chinezilor de a se folosi de imaginea marcii occidentale este clara in acest caz. Chiar si numele, City Smart, arata ca drepturile de autor au fost grav incalcate. Reprezentantii companiei chineze au declarat ca partea frontala si portbagajul au elemente diferite, ceea ce inseamna ca City Smart nu este o copie.

  Trebuie mentionat ca acest model se vinde deja pe pietele din Ungaria sau Marea Britanie. Dar lista nu se termina aici: General Motors s-a trezit cu o copie exacta a modelului Chevrolet Spark iar semnatarul chinez este compania Chery.

  Toate aceste lucruri au si o latura pozitiva. Oprirea invaziei chinezesti pe piata auto din occident poate porni tocmai din faptul ca producatorii orientali construiesc doar modele contrafacute. Marea problema apare pe pietele emergente, unde potentialii clienti s-ar putea inclina spre plagiatele chinezesti , mult mai ieftine si de calitate indoielnica.


  _________________


  Roses are #FF0000 , violets are #0000FF ...

   Current date/time is 21/7/2018, 2:13 pm