Welcome to WinPedia forum, a place where you can find all you need.
Login or Register in order to be able to post messages and access the online movie aria.
We are proud to announce you that we removed the regiser so now you cam acces and post without creating an account.
Thank You: WinPedia Team

  Tehnologia care transforma gandurile in cuvinte

  Share
  avatar
  Owadel
  Admin

  Mesaje : 133
  Puncte : 66693837
  Reputatie : 2
  Data de inscriere : 2008-04-03
  Varsta : 26
  Localizare : Pitesti, Romania

  Tehnologia care transforma gandurile in cuvinte

  Post by Owadel on 8/9/2010, 9:18 pm

  In incercarea de a ajuta persoanele paralizate sa comunice cat mai usor, cercetatorii de la o Universitate americana au reusit sa demonstreze ca semnalele cerebrale pot fi transformate in cuvinte cu ajutorul unor electrozi si al unor senzori atasati direct pe suprafata creierului.

  Desi experimentul a fost realizat, pana acum, pe o singura persoana, iar cuvintele individuale pot fi identificate cu acuratete in numai 50% din cazuri, studiul demonstreaza ca exista o raza de speranta pentru persoanele cu grave deficiente, care pot comunica numai prin clipiri si mici miscari ale degetelor.  Folosind 16 micro-electrozi, oamenii de stiinta au reusit sa inregistreze semnalele emise de creier, pe masura ce pacientul repeta fiecare dintre cele zece cuvinte considerate de maxima importanta pentru a comunica. Drintre acestea, mentionam "da", "nu", "foame", "sete". Pacientul a reusit sa comunice corect fiecare cuvant de 31 de ori din cele 96 de teste realizate.

  Desi, momentan, nu pare a fi o descoperire de exceptie, oamenii de stiinta sustin ca tehnologia prin care se pot "citi" gandurile poate fi mult dezvoltata in viitorul apropiat, iar in urmatorii 2-3 ani ar putea fi disponibila pacientilor paralizati.


  Sursa: Hit.ro


  _________________   Current date/time is 21/7/2018, 2:14 pm