Welcome to WinPedia forum, a place where you can find all you need.
Login or Register in order to be able to post messages and access the online movie aria.
We are proud to announce you that we removed the regiser so now you cam acces and post without creating an account.
Thank You: WinPedia Team

  Tutorial: Instalare configurare strong dc++

  Share
  avatar
  sicran
  Admin

  Mesaje : 753
  Puncte : 1000035851
  Reputatie : 3
  Data de inscriere : 2008-02-14
  Varsta : 27
  Localizare : Madrid

  Tutorial: Instalare configurare strong dc++

  Post by sicran on 6/3/2008, 5:01 am

  Instalare STRONG - DC
  Mai intai download-ati programul in format ZIP de aici DOWNLOAD-STRONG-DC este mai simplu de dezarhivat pentru cei care nu sunt familiarizati cu RAR sau alt program de arhivare. Arhiva o deschide WINDOWS XP fara a mai avea nevoie de alte programe, selectati toate fisierele si dati "Copy" dupa care creati un director nou unde doriti sa puneti programul (preferabil pe un disk cu mai mult spatiu liber sau pe C: daca este singurul). In acel director dati "Paste" si programul va fi dezarhivat.
  Daca vreti sa reinstalati dc , si sa nu pierdeti setarile (la o eventuala reinstalare de sistem, sau mai stiu eu de ce...) trebuie sa stiti urmatoarele lucruri.
  </A>In directorul DC sunt si fisierele:
  - queue.xml - in el sunt listele dvs. de download
  - dcplusplus.xml - in el sunt setarile dc (incl. nick, share)
  - favorites.xml - userii si huburile favorite

  Salvati aceste fisiere, sau pe care dintre ele va intereseaza, dupa care puteti sa le puteti pune la loc, si astfel veti avea aceleasi setari, aceleasi downloaduri, respectiv aceleasi favorite.

  P.S. Daca upgradati DC sau oDC, aceste fisiere nu se suprascriu, deci se pastreaza. (puteti insa, sa faceti un backup de siguranta)

  Daca utilizati StrongDC, aceste fisiere se gasesc in [directorul in care ati instalat programul]/Settings, de ex C:Program FilesStrongDCSettings. Pastrati fisierele DCPlusPlus.xml, queue.xml si Favorites.xml

  De mentionat ca daca treceti de la oDC sau DC la StrongDC, downloadurile incomplete vor fi continuate si finalizate, dar nu folosind segmented downloading. Aceste optiuni pe care le are doar StrongDC vor fi disponibile in downloadurile initiate din StrongDC.


  Configurare
  STRONG - DC

  Prima configurare (prima utilizare)
  Dupa ce l-ai instalat (prima fereastra este cea de configurare, la prima utilizare), deschide programul... apoi...
  >>> File :
  >>> Settings :


  >>> Personal Information :
  Nick : ........... (preferabil ceva de genul [RO][RDS]nick)
  E-mail : ..... nu e obligatoriu
  Description : ......date despre tine... nu e obligatoriu
  Connection Type : ..... de regula Cable ... nu e obligatoriu  >>> Downloads
  - Default download directory ... browse (stabilesti in ce director se vor stoca pe HDD tau fisierele complet descarcate
  - Unfinished downloads directory ... browse (stabilesti in ce director se vor stoca pe HDD tau fisierele incomplet descarcate (la descarcarea completa vor fi mutate automat in directorul de complete...Wink


  [b]FOARTE IMPORTANT ! (in aceeasi fereastra de downloads)
  - !!! Configure public hub lists... apasa butonul...programul are doua liste de huburi publice internationale... pentru a adauga o lista noua de hub-uri, ca spre ex. o lista cu peste 100 de hub-uri cu utilizatori din Romania (viteza de download mai mare...) : [size=16]http://www.strong-dc.ro/huburi.config , da-i copy/paste la url-ul mentionat si apasa Add...


  - Pentru a vizualiza si a te conecta la oricare din hub-urile din lista trebuie sa apesi pe icon-ul cu monitorul de sub meniul "File"...


  - Pentru a te conecta la un hub da-i dublu click... fiecare hub (retea individuala de utilizatori) are regulile ei, pe care trebuie sa le respectzi pentru a nu fi dat afara din hub... pentru a incarca automat, odata cu DC , hub-ul sau hub-urile care preferate (din punct de vedere al informatiilor sharuite ori a utilizatorilor din acel hub) trebuie sa tastezi "/fav" in meniul cu dialoguri de pe hub-ul respectiv... !!!

  >>> Sharing

  >>> Add folder : ca sa ai acces pe hub-uri, trebuie sa ai si tu cateva fisiere "sharuite", puse in comun pe comunitatea DC . Astfel, trebuie sa adaugi cateva directoare cu propriile tale informatii de care pot fi interesati ceilalti care intra pe DC... directoare cu filme, muzica, utilitare, jocuri, etc... cu cat mai mult "sharuieshti", cu atat eshti mai respectat pe "hub-ul" pe care intri...

  >>> Upload slots : aici trebuie sa treci neaparat un nr. mai mare de 5 daca lasi o (zero) nu o sa ti se permita sa ramai pe hub-urile pe care intri... e vorba de cate conexiuni de upload permiti sa se realizeze simultan de pe calculatorul tau catre ceilalti utilizatori de DC... cati pot sa descarce simultan de la tine diverse fisiere... daca ai conexiunea slaba, upload-ul influenteaza traficul si implicit viteza cu care descarci tu fisiere, asha ca se recomanda sa treci 5-10 sloturi... daca ai viteza buna poti sa treci 99...


  Last edited by Admin on 28/3/2008, 12:27 am; edited 7 times in total
  avatar
  sicran
  Admin

  Mesaje : 753
  Puncte : 1000035851
  Reputatie : 3
  Data de inscriere : 2008-02-14
  Varsta : 27
  Localizare : Madrid

  continuare

  Post by sicran on 6/3/2008, 5:06 am

  [b][size=12][b][b]Cum sa fac ... in Strong DC
  Cum sa devii activ?

  Probabil ca ati vazut in DC sau oDC sau StrongDC ca sunt doua moduri de conectare la un hub, Activ si Pasiv (si socks5 dar la ce va trebuie aia ?). Multi au impresia ca activ merge doar la cativa norocosi, iar pasiv la toti restul si din cauza asta nici nu incearca sa-si imbunateasca legatura. Care este diferenta in primul rand? Cea mai importanta este ca legaturile pasiv-pasiv nu sunt posibile. Deci daca intrati pasiv pe un hub, nu veti putea downloada decat de la userii activi, care sunt mult mai putini (cam 40% doar, deci din start e rau). In concluzie sa fiti activi este cel mai bine si nu prezinta dezavantaje. Lamurind asta, sa trecem la modurile de a deveni activi.

  Teoretic Activ pot intra doar cei cu IP rutabil, adica cei care au ip-ul lor propriu si sunt conectati direct la internet. De aici rezulta ca cei din retele "de cartier", aflati in spatele unui router sau mai multe, in care toti ies pe net printr-un server, nu se pot conecta decat pasivi. Ei bine, exista moduri de a deveni Activi cata vreme exista un pic de bunavointa. Un al doilea caz de useri care intra pasivi sunt cei care din cauza unui firewall prost configurat nu pot trage ceva decat intrand pe pasiv, si atunci prefera sa ramana asa decat sa umble la firewall. Sau din motiv ca nu le functioneaza searchul (dar downloadul/uploadul da) si trecand pe pasiv observa ca merge si cautarea. Si aici este tot vina firewallului.
  Din start vreau sa zic ca toti abonatii Cablelink au IP propriu si deci ar trebui sa va conectati Active (valabil si pt cei de pe Astral prin catv). Pt voi problema este probabil din firewall. Celor care fac parte din retele, exista solutii si pt voi, cititi in continuare.

  Ca sa stiti pe un hub cine este pasiv si cine activ, va uitati la pictogramele micute care apar langa nick-ul celor de pe hub. Cei pasivi au un zid de caramizi in partea inferioara a pictogramei. Daca aveti un zid de caramizi langa nick-ul vostru, sunteti pasivi. Cei fara zid sunt activi. Din pacate la noi in Romania sunt la moda retelele de cartier ca modalitate ieftina de conectare si deci un numar mare de useri pasivi. De asemenea, este folosit si un cod al culorilor. La inceput toti au pictograma verde. Apoi cu albastru vor fi reprezentati cei cu care s-a putut stabili o legatura p2p (de exemplu ati tras ceva de la ei, sau ei de la voi). Cu rosu sunt cei cu care legatura nu poate fi stabilita (de ex cand si voi si respectivul sunteti pasivi). La inceput toti sunt verzi si pe masura ce stati pe hub se mai coloreaza in functie de ce detecteaza clientul de DC.
  </A>Daca sunteti in retea cu cineva, si deci in spatele unui server/router:

  1. Contactati adminul retelei si rugati-l sa va faca port forwarding pe un port mai mare decat 1024 pt traficul TCP si UDP (acelasi port pt ambele, sa zicem de exemplu ca pe portul numarul 5000 solicitati acest lucru). Daca e de acord, puteti deveni Activ, daca nu... asta e

  2. In DC sau oDC sau alt program, intrati in Settings, selectati modul Active, introduceti la IP cel cu care iesiti pe net (http://whatismyip.com/), si la Port bagati portul pe care vi l-a forwardat adminul, in exemplul meu 5000.

  3. Reporniti DC sau oDC sau ce folositi si verificati daca puteti lua lista sau downloada de la un user pasiv, si daca merge searchul. Ar trebui sa mearga intr-o retea normala, daca nu vrea inseamna ca fie adminul nu a facut bine treaba, fie voi.

  Daca aveti IP propriu, nu sunteti in retea si totusi nu merge pe Active, aici sunt mai multe posibilitati:

  In primul rand aceasta problema apare cand folosite un firewall dar este activat si cel din Windows XP. Daca aveti un firewall deja dezactivati-l pe cel din XP din Control Panel > Network Connection > click dreapta pe conexiunea la internet si alegeti Properties, apoi in tab-ul Advanced debifati optiunea Protect my computer and network by limiting or protecting access to this computer from the Internet. Nu trebuie sa utilizati doua firewalluri in acelasi timp pt ca se bat cap in cap, trebuie foarte bine configurate ca sa se impace impreuna.

  Daca nu folositi un firewall dedicat ci va bazati pe cel din XP, acesta trebuie configurat ca sa puteti iesi Activ. Asta se face in modul urmator:

  1. In Control Panel > Network Connections click dreapta pe conexiunea la internet si alegeti Properties, apoi in Advanced > Settings, selectati Add... si:
  Description of service: -> DirectConnectC;
  Name or IP address... -> 127.0.0.1
  External Port: -> 5000 si bifat TCP (5000 e exemplu, puteti folosi orice port intre numerele 1025 si 65530)
  Internal Port: -> 5000 (acelasi port cu cel de la External)
  Confirmati cu OK.

  2. Repetati chestia cu Add... si portul dar bifati optiunea de UDP de data aceasta.

  3. In DC sau oDC intrati in Settings si alegeti Active, introduceti IP-ul vostru si la port numarul pe care l-ai introdus in setarile Windowsului (5000 in exemplul meu). Restartati DC si vedeti daca merge.

  Daca folositi un firewall oarecare si din cauza acestuia nu puteti intra decat pasiv, trebuie sa-l configurati. Meniurile in care trebuie sa intrati difera de la firewall la firewall, asa ca nu va pot spune decat in general ce sa faceti:

  1. Selectati un port intre numarele 1025 si 65530 (sa zicem 5000, de exemplu) si la firewall trebuie sa gasiti optiunea cu care sa permiteti traficul atat Incoming cat si Outgoing, atat pe TCP cat si pe UDP, pe portul 5000. Unele firewalluri au optiuni in care va lasa sa alegeti anumite porturi cu aceste optiuni, in altele trebuie scrise reguli, consultati Help-ul firewallului ca sigur are aceste instructiuni;

  2. In DC sau oDC intrati in Settings si alegeti Active, introduceti IP-ul vostru si la port numarul pe care l-ai introdus in setarile firewallului (5000 in exemplul meu).

  3. Restartati Windows

  Cam asta ar fi tot, si situatiile care pot aparea. Cu asta rezolvati cu conectarea Active si sincer e o noua lume cand se dubleaza numarul userilor de la care puteti trage/da. Probabil ca cel mai des caz intalnit e cel al celor care fac parte din retele mari, si important e ca puteti deveni activi, trebuie doar sa bateti adminul retelei la cap sa va dea un port si gata...

  Atentie: cei are au IP dinamic (de exemplu pe noul sistem Fiberlink) nu trebuie sa completeze un IP in DC sau oDC sau StrongDC, deoarece la urmatorul reboot veti avea alt IP alocat si nu va mai merge programul. Lasati campul de IP necompletat si completati si faceti forwarding doar la un anume port.


  Probleme cu STRONG - DC

  [b]Nu merge searchul!

  Adica dati search dupa ceva anume, si nu apare nici un rezultat. Nici chiar cand cautati ceva foarte popular (gen Elvis, sex, etc) tot nu apare nimic, asta deja e o problema. Explicatia e simpla, aveti traficul UDP blocat. Transferul de fisiere se face prin protocolul TCP, dar rezultatele de la search vin pe UDP. Problema este de obicei cauzata de firewalluri care permit automat doar TCP-ul pt DC sau oDC, dar de UDP "uita". Ca solutii:

  Daca utilizati firewallul din Windows XP:

  In Control Panel > Network Connections click dreapta pe conexiunea la internet si alegeti Properties, apoi in Advanced > Settings, selectati Add... si:
  Description of service: -> DirectConnectC;
  Name or IP address... -> 127.0.0.1
  External Port: -> 5000 si bifat TCP (5000 e exemplu, puteti folosi orice port intre numerele 1025 si 65530)
  Internal Port: -> 5000 (acelasi port cu cel de la External)
  Confirmati cu OK.
  </A>2. Repetati chestia cu Add... si portul dar bifati optiunea de UDP de data aceasta.

  3. In DC sau oDC intrati in Settings si alegeti Active, introduceti IP-ul vostru si la port numarul pe care l-ai introdus in setarile Windowsului (5000 in exemplul meu). Restartati DC si vedeti daca merge.

  Practic TCP mergea deja, asa ca puteti face direct pasul 2, doar pt UDP, dar nu strica nici prima chestie...

  Daca folositi un firewall oarecare:

  Cautati optiuni de allow UDP traffic for this program sau ceva de genul acesta, fiecare firewall are optiunile lui. Verificati ca aveti firewallul din XP oprit pt ca nu este necesar daca oricum folositi un alt firewall dedicat. Trebuie sa permiteti traficul UDP atat pe Outgoing cat si pe Incoming. Daca nu exista optiuni treceti direct la solutii categorice:

  1. Selectati un port intre numarele 1025 si 65530 (sa zicem 5000, de exemplu) si la firewall trebuie sa gasiti optiunea cu care sa permiteti traficul atat Incoming cat si Outgoing, pe UDP, pe portul 5000. Unele firewalluri au optiuni in care va lasa sa alegeti anumite porturi cu aceste optiuni, in altele trebuie scrise reguli, consultati Help-ul firewallului ca sigur are aceste instructiuni;

  2. In DC sau oDC intrati in Settings si alegeti Active, introduceti IP-ul vostru si la port numarul pe care l-ai introdus in setarile firewallului (5000 in exemplul meu).

  3. Restartati Windows
  </A>Merge bineinteles sa faceti si treaba cu TCP pe acelasi port, adica bifati si optiunile Allow Incoming/Ootgoing TCP ports (cum este in Zona Alarm de exemplu) sau cum s-or numi ele in alt firewall.


  Cel mai simplu mod de a testa daca nefunctionarea searchului este vina firewall-ului este sa-l inchideti si sa va conectati fara el pe un hub. Daca merge searchul e clar. Daca nu merge e mai bizar si pot fi o mie de motive pe care nu le voi discuta aici.  Nickname already taken
  si metoda bizara de a rezolva asta
  Probabil ca ati patit toti la un moment dat. Un connection reset by server, un restart de DC , si cand sa intrati la loc pe hub, apare ca nick-name already taken. Se face asa:

  1. Se inchide din nou clientul de DC.
  2. Se da ctrl alt delete si din lista de procese se da End Task pe clientul de DC (care se pare ca mai ramane activ un timp chiar daca tocmai l-ati inchis)
  3. Dupa ce s-a inchis ala, numarati pana la 5 in gand si intrati iar in DC ... ar trebuie sa mearga.


  Nick-name, Cum sa aveti nick-uri particularizate


  Adaugati Hub-ul in lista de favorite (/fav), dupa ce ati intrat pe Hub.
  Mergeti in lista de favorite, selectati Hub-ul, si la click de dreapta dati properties.
  Scrieti in lista Identification nick-ul dorit doar pentru Hub-ul respectiv, si eventual descrierea pe care o doriti.
  Dati OK

  Astfel, puteti avea setat un nick-name in Settings, dar pe anumite Hub-uri sa aveti nick-uri diferite.


  ]*** A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.

  Este noul mesaj de la clientii bazati pe StrongDC 2.00.
  Apare cand incerci sa te conectezi la un hub, inseamna "Connection timeout".

  Alte mesaje:
  "*** No connection could be made because the target machine actively refused it." = "Connection refused by target machine"
  "*** An existing connection was forcibly closed by the remote host." = "Connection closed"
  ]DISCONNECTED
  Acesta este unul dintre mesajele cele mai disperate care se intalnesc, daca download-ul era deja inceput inseamna ca v-a dat user-ul respectiv disconnect manual. Exista si anumiti indivizi care dintr-o evidenta lipsa de neuroni si frustrari acumulate in viata de rahat pe care au trait-o si le va marca viitorul respectiv, configureaza cu rea-credinta programul incat sa dea disconnect automat sau "Slow Disconnect". In ambele cazuri este recomandat sa il semnalizati unui operator preferabil fara mesaje private, doar cu optiunea " report" si mizeriile umane vor fi eliminate sau macar micsorate in timp, se nasc totushi destui zilnic pentru a putea scapa definitiv de ei.

  Cum sa faceti sa auziti bip, ... cand primiti un private message

  Asta e pentru cei care nu aud bip cand primesc pm desi au setat "Make a sound everytime a private message ....."
  Pentru a auzi sunet trebuie sa va setati in windows un sunet pentru program event-ul "Default Beep" de la "Sounds and audio devices"

  Generalitati
  Clienti DC
  Diferente - clientii Dc se diferentiaza in principal prin metodele de conectare:
  1. Clienti care descarca dintr-o singura sursa (ca exemplu DC , ODC, DCDM)
  2. Clienti care descarca din mai multe surse(descarcare prin segmente, ca ex: Strong DC, Zion , LDC)
  Obs. Aici avem avantaje si dezavantaje: clientii care descarca dintr-o singura sursa fiind mai stabili, iar cei care descarca prin segmente fiind mai rapizi (descarca cate o bucata din fishier de la mai multi useri deci viteza totala creste)
  </A>Configurare:
  Mare atentie la Firewall sau antivirus, care pot bloca porturile de conectare al clientilor DC
  Daca totusi nu va puteti dezactiva firewalul, recomandabil a se seta la File/settings/advanced/always search in passive mode
  In cel mai rau caz se va pune la conexiune: File/settings/connection type: passive
  Diferenta intre active si passive consta infaptul; ca: un user activ , poate descarca si de la un activ si de la un pasive, pe cand cel passive doar de la cei activi(deci..mult mai multe surse)
  Tips: se poate seta nickul diferit pentru fiecare hub in parte , conditia fiind de a avea hubul la Favorite(se poate adauga manual, sau scriind pe mainchat "/fav")

  1. View - Favorites Hubs(CTRL F) sau CLICK pe steluta GALBENA
  2. CLICK DREAPTA PE HUB-UL
  SE DESCHIDE O FEREASTRA MICA --->

  Favorite Hub Properties

  Hub
  EXEMPLU
  Name : Besthub
  Address : besthub.netdirect.ro
  Description : o lasati alba , sau treceti ce vreti

  Indentification(leave blank for defaults)

  Nick : [TARA][ORAS]NICK-ul tau
  Password :
  Description : Home User


  DC : Versiuni stabile (0.670, 0.674, 0.691, 0.698). Cel mai cunoscut client DC . Suport pentru TTH, nu are download pe segmente (multisource). Versiunile foarte vechi (<0.401) sunt adesea banate pe huburi. Tag: < V:x,M:x,H:x/x/x,S:x>
  Download DC

  oDC: in opinia mea e istorie antica (cea mai "noua" versiune a fost lansata pe 09.01.2004). Nu are suport TTH. Nu se poate conecta la fulDC . E insa singura solutie in cazul sistemelor vechi (windows 95). Tag:

   Current date/time is 17/6/2018, 12:42 pm