Welcome to WinPedia forum, a place where you can find all you need.
Login or Register in order to be able to post messages and access the online movie aria.
We are proud to announce you that we removed the regiser so now you cam acces and post without creating an account.
Thank You: WinPedia Team

  SAFE SEX, SAFER SEX

  Share
  avatar
  sicran
  Admin

  Mesaje : 753
  Puncte : 1000036201
  Reputatie : 3
  Data de inscriere : 2008-02-14
  Varsta : 27
  Localizare : Madrid

  SAFE SEX, SAFER SEX

  Post by sicran on 14/2/2008, 10:18 am

  Safe sex, safer sex, prezervative, geluri si alte asemeni...  Ce este SAFE SEX?


  Prin safe sex se intelege un act sexual absolut sigur, adica nici un fel de contact cu fluidele infectioase ale corpului. (exemple: sex telefonic, sex pe internet, sarutat, masaj, mangaiat, masturbare)  Ce este SAFER SEX?


  Prin safer sex se intelege un act sexual mai sigur, adica orice act sexual in timpul caruia lichidele infectioase ale corpului nu patrund in corpurile partenerilor (sange, sperma, lichid vaginal, lapte de mama)  Contactul sexual penetrant trebuie facut intotdeauna cu prezervativ. Acesta nu ofera protectie doar contra HIV ci si contra bolilor cu transmitere sexuala (ex. gonoree, sifilis, chlamidia, herpes si hepatita B). care maresc riscul infectarii cu HIV.


  Evitarea ejacularii in gura partenerei/partenerului


  Evitarea folosirii in comun a instrumentelor erotice sau dezinfectarea lor. In cazul folosirii in comun a vibratoarelor este indicat ca acestea sa se foloseasca impreuna cu un prezervativ.


  Evitarea in cazul unei rani deschise a contactului dintre aceasta si sange, sperma, urina si fecale
  SAFER SEX ESTE ACTUL SEXUAL MAI SIGUR, ACEASTA NU INSEAMNA INSA 100% SIGUR.

  Folosirea corecta a prezervativelor poate diminua riscul infectiei cu HIV, poate preveni sarcinile nedorite si bolile cu transmitere sexuala.


  Folosirea prezervativelor ofera siguranta mai mare dar nu asigura protectie completa. Sexul nu este si nu a fost niciodata lipsit de risc.


  Prezervativele garanteaza siguranta atunci cand au aplicata pe ambalaj stampila "verificat dupa EN 600", indiferent de culoare, suprafata, gust, miros sau marime.


  Prezervativul continua sa fie cea mai buna metoda de protectie impotriva contaminarii cu HIV sau BTS.


  PREZERVATIVUL INDICAT PENTRU TIPUL DE CONTACT SEXUAL DORIT


  Contact sexual anal  Prezervative mai gorase: ERē, Condomi professional, London Extra Strong (DUREX), HT- Special


  Utilizarea impreuna cu suficent gel!


  Contact sexual vaginal  Prezervative normale: Ritex RR 1, Condomis, RFSU, Mondos, ESē, Hot Rubber, Conamore.


  La folosirea impreuna cu gel se pot intrebuinta si prezervative mai subtiri- Manix


  Acolo unde exista riscuri mari de infectie se pot folosi prezervative mai groase: ERē, Condomi professional, London Extra Strong (DUREX), HT-Special.


  Atunci cand nu exista destul lichid vaginal este indicat ca prezervativul sa se foloseasca impreuna cu gel.


  Pentru femeile sau cuplurile care nu doresc sa se expuna deloc riscului exista o alternativa la prezervativul barbatesc. Circuland sub numele de Femidom, Femi sau Reality, "prezervativul femeiesc" ofera protectie mult mai sigura impotriva BTS si HIV, in comparatie cu prezervativul barbatesc care folosit corect este eficient intr-un procent de 95% in ceea ce priveste transmiterea HIV.


  Femidomul, desi cu existenta lunga, prea putin cunoscut, este asemeni prezervativului barbatesc dar mai larg, format dintr-o foita rezistenta de poliuretan. La capetele lui se gasesc doua inele, unul mic, la capatul inchis, care se introduce/fixeaza in vagin in timp ce inelul mai mare ramane afara, acoperind zona genitala a femeii si penisul. Desi la inceput exista unele mici inconveniente in ceea ce priveste acomodarea cu acest gen de prezervativ, prin exersare se ajunge in final la acceptarea lui.

  Femidomul ofera extra protectie, el da femeilor o sansa in plus pentru a se proteja pe ele si pe partenerii lor, nu cauzeaza efecte secundare, produce mai putine reactii alergice, este rezistent si durabil, nu necesita conditii speciale de pastrare si se elibereaza fara prescriptie medicala. Singurul inconvenient ar fi pretul.


  Contact sexual oral  Se poate folosi orice tip de prezervativ inclusiv cele fara rezervor. Cei care intrebuinteaza prezervativele la acest fel de contact sexual pot ejacula si in gura.


  Stimulare orala la femei  Folosirea de Dental Dams sau prezervative taiate in lungime.


  Sex cu obiecte sau vibratoare  In cazul unei intrebuintari in comun sau a folosirii lor alternative in vagin si anus se utilizeaza un prezervativ, sau inainte de reutilizare/ transmitere catre o alta persoana se curata foarte bine cu apa fierbinte si solutii cu detergenti. Preferabila este insa dezinfectarea lor.


  Marimi de prezervative- L, XL, XXL


  Ar fi indicat ca aceste marimi de prezervative sa se foloseasca doar atunci cand este cazul si nu pentru a impresiona partenera, partenerul. In cazul unei nepotriviri exista pericolul ca prezevativul sa lunece!


  Prezervativele cu luminite sau cele tip jucarii, care nu au pe ele insemnul "EN 600" nu sunt indicate ca mijloace de protejare.


  Ce este de facut in cazul alergiilor?  Indicat ar fi sa se consulte un specialist.


  Daca sunteti alergici la prezervativele din latex le puteti folosi pe celele din poliuretan. (Durex Avanti, eZON)


  In cazul alergiilor la gel se poate schimba marca acestuia.


  Ce fel de gel ar trebui folosit?  Folositi doar gelul hidrosolubil.


  In nici un caz nu se vor folosi substante uleioase cum ar fi vaselina sau alti lubrifianti, diferite creme sau poduse cosmetice, uleiul comestibil sau grasimi.


  Gelurile pe baza de apa sau cele pe baza de glicerina sunt mai ieftine dar se usuca mai repede.


  Geluriele pe baza de silicon isi pastreaza timp indelungat porprietatile, sunt insa mai scumpe.


  Cum se foloseste un perzervativ  Prezervativul se ruleaza pe penis inainte de prima penetrare.


  Inainte de a rula prezervativul, acesta se apasa cu degetele in varf aprox. 1-2 cm pentru a scoate aerul si pentru a lasa loc spermei. Se trage preputul inapoi iar prezervativul se rulaza pe penisul aflat deja in erectie. Trebuie sa veti grija ca in acest timp sa nu intepati prezervativul cu unghiile


  Inainte de a intrebuinta prezervativul asigurati-va ca el este rulat inspre exterior. Daca l-ati rulat gresit, nu-l intrebuintati din nou intorcandu-l pe partea cealalta, ci folositi unul nou.


  Prezervativul se ruleaza pana la capat.


  Nu se intrebuinteaza niciodata doua prezervative deodata (unul peste altul)! Este gresita ideea ca doua prezervative folosite deodata ofera protectie mai mare.


  Inainte de fiecare penetrare (de o noua penetrare) verificati cu mana daca prezervativul mai este corect asezat.


  Dupa ejaculare penisul si pezervativul se scot impreuna din vagin sau anus. In tot acest timp prezervativul se tine de inelul de guma.


  Prezervativele se intrebuinteaza doar o singura data.


  De retinut:  Prezervativele trebuie astfel pastrate incat sa fie ferite de caldura, lumina, frecare, presare, obiecte taioase si ascutite.


  Ambalajul in care se afla prezervativul nu se va desface niciodata cu foarfeca, cutitul sau cu alte obiecte ascutite.


  Prezervativele se pastreaza intr-un loc uscat si rece, nu se expun niciodata luminii sau caldurii.


  Atentie la unghii!


  Nu se recomanda folosirea prezervativelor in acelasi timp cu administrarea de terapii pe baza de unsoare in regiunea vaginala.(unguente sau supozitoare) De altfel pe pachetele de supozitoare pentru uz vaginal este obligatorie inscriptionarea de contraindicatii.


  Atentie la razurile in zonele intime!


  In cazul in care nu exista destula secretie vaginala iar contactul sexual este "prea uscat" exista pericolul ca prezervativul sa se erodeze.


  Pentru siguranta folositi doar prezervative inscriptionate "verificat dupa EN 600".


  Pentru contactul sexual anal trebuie folosite doar prezervative groase, aici forta de frecare fiind in general mai mare decat la contactul sexual vaginal.


  La contactul sexual anal (eventual la si la cel vaginal) prezervativul trebuie folosit impreuna cu un gel.


  Prezervativele nu se folosesc impreuna cu un gel pe baza de grasimi (uleiuri de corp pentru bebelusi, creme, uleiuri comestibile si grasimi, gel de par si ceara pentru par.) Se foloseste doar gel pe baza de apa si silicon.


  La cumpararea prezervativelor fiti atenti la ambalaj. Pe acesta exista un termen de valabilitate. Dupa expirarea lui prezervativul nu mai poate fi folosit.

   Current date/time is 21/7/2018, 2:23 pm